• сб. ян. 29th, 2022

Ричард Алибегов: Спряхме да проверяваме за зелени сертификати и не се чувстваме виновни

Byking-of-net.com

ян. 6, 2022

В този ден, в който премиерът каза 40 дни отсрочка за администрацията, ние спряхме да проверяваме за зелени сертификати и не се чувстваме виновни. Това каза председателят на БАЗ Ричард Алибегов в предаването „Добър ден България“ на Радио „Фокус“. По думите му не са срещнали абсолютно никаква подкрепа от служебния кабинет. Излъгани са и тотално в начина на въвеждането на сертификата.

„Всички туристически асоциации бяхме на среща при министър Кацаров, преди да се въведе този сертификат, където беше уговорено как ще влезе той в действие. Нищо от това не се случи. И накрая слушаме как в Народното събрание, в парламента, в държавната администрация не било толкова спешно, по-натам можело. По какво се разграничават едните български граждани от другите? Вирусът ходи избирателно ли? Защо нашите клиенти и работещите в заведенията трябва да спазват закона, а тези, които всъщност трябва да са пример за спазване на закона, да не го спазват?“, изрази възмущението Алибегов.

По думите му има закони в страната, те не са избирателни и за това, или ще важат за всички български граждани, или няма да важат за никой.

„От тук идва нашето възмущение. И когато премиерът казва 40 дена отсрочка, при положение, че ние молехме да има отсрочка за бизнеса, не получихме нищо – в този ден, в който премиерът каза 40 дена отсрочка за администрацията, ние спряхме да проверяваме за зелени сертификати, това е истината. И не се чувстваме виновни по никакъв начин“, подчерта председателят на БАЗ.

Ричард Алибегов уточни, че не работодателите искат от служителите тестове, а държавата го налага със закон.

„Вчера чухме в кулоарите на парламента изказвания, че ако работодателите искат от служителите си тестове, то е редно работодателят да го плаща. Едни вид този, който налага изискването на теста, трябва да го поеме. Само да обясним, че ние не го налагаме на служителите. На нас държавата ни го налага със закон и държавата е редно да поеме тези тестове на работещите българи, а не на депутатите с хиляди левове заплата“, допълни още Ричард Алибегов от БАЗ.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.