• вт. ян. 25th, 2022

Правната комисия одобри влизането в Народното събрание само със зелен сертификат .

Byking-of-net.com

ян. 6, 2022

Правната комисия прие най-после зеления сертификат в Народното събрание. Депутатите ще трябва да влизат на работното си място след показването на документ за ваксинация, преболедуване, тест за необходимото количество антитела или отрицателен тест за коронавирус.
Посетителите и гостите на Народното събрание също ще трябва да отговарят на изискванията.

Предложението за това депутатите да ходят на работа с COVID сертификат, отрицателен тест за коронавирус или за преболедуване бе подкрепено от “Продължаваме промяната”, “Демократична България”, БСП и ДПС.

Против бяха депутатите Петър Петров от “Възраждане”, Ива Митева и Андрей Михайлов от ИТН.

Решението трябва да се гласува окончателно и в пленарната зала, след като в сряда на извънредно заседание бе прието и от здравната комисия.

От ГЕРБ-СДС не участваха в гласуването, а напуснаха залата след скандал в началото на заседанието, защото часовете на започване на комисиите се припокривали.

Ако решението бъде прието окончателно достъпът до сградата на парламента ще става само след представяне на зелен сертификат, PCR или антигенен тест, направени съответно не по-рано от 72 или 48 ч.

Разходите за тестването на администрацията, депутатите, сътрудниците и дори журналистите, ще се поемат от бюджета на парламента.

В първия си работен ден от новата година депутатите обсъдиха да въведат ли зелен сертификат за достъп до сградата. Предложението беше внесено от „Демократична България“, но предизвика бурни дебати в парламента, след което беше отхвърлено.

Администрацията на Народното събрание ще има две седмици, за да се подготви за мерките.

Окончателното решение ще трябва да бъде взето в пленарната зала.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *