• сб. ян. 29th, 2022

ГЕРБ: Промяната продължава“ вече десет месеца. За голямо наше съжаление тя има негативен тренд и се състои от поставяне на негативни рекорди

Byking-of-net.com

ян. 6, 2022
Снимка: фейсбук

Герб с критики за управлението за последните 10 месеца от както те не са на власт.

Потвърждават, че има промяна , но тя е с негативен тренд!

Ето какво казаха:

📌 „Промяната продължава“ вече десет месеца. За голямо наше съжаление тя има негативен тренд и се състои от поставяне на негативни рекорди.

❗️Рекордни са разходите на правителството за месец декември 2021 година. „Промяната“ доведе до разходи от 9 милиарда лева само за един месец, които за нас са необосновани. Кирил Петков и Асен Василев дължат обяснение за какво са изхарчени тези пари! Да кажем, че един милиарда и двеста милиона лева разходи бяха одобрени от НС. Няма никакво обяснение рекордния държавен харч от останалите 7,8 милиарда лева.

⚠️ Само за месец декември 2021 г. фискалният резерв е намалял с 4,64 милиарда лева. Продължаваме да питаме и желаем да получим отговори за какво са използвани тези пари. „Правителството на промяната“ дължи отговор на всички български граждани.

❌ Още по време на служебното правителство на Румен Радев беше теглен дълг в размер на милиарди левове. Трябва да напомним, че всеки един лев теглен заем от държавата се изплаща от бъдещите поколения. Кирил Петков и Асен Василев дължат отговор и за тези пари!☑️ Рекорд беше поставен и по отношение на дефицита в държавния бюджет. Това означава, че разходването на държавни средства не се планира добре. Дефицитът за 2021 г. е в размер на рекордните 4 милиарда лева. По време на управлението на ГЕРБ имахме балансиран бюджет и бюджетни излишъци. Дори най-големият дефицит до този момент от 3,5 милиарда лева през 2020 г. беше резултат от изплатените рекордни компенсации за подпомагане на бизнеса заради породената от пандемията икономическа ситуация. Не виждаме нищо добро от тази „промяна“, а само негативен тренд.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.