• сб. ян. 29th, 2022

„Възраждане” внася искане за махане на базите на САЩ у нас: Не искаме да сме фронт срещу Русия!

Byking-of-net.com

ян. 6, 2022

„Възраждане“: парламентът да разкара базите на НАТО

Депутатите от „Възраждане“ изразяват своето категорично несъгласие с намеренията, заявени от ген. Тод Уолтърс, командващ силите на НАТО в Европа, за разполагане на още военни части на НАТО в България.

Това заявиха от партията в декларация, прочетена от парламентарната трибуна от народната представителка Елена Гунчева.

„Никой не е питал българския народ дали иска да бъде член на НАТО, дали искаме американски войски на българска земя. Никой не ни е питал дали искаме да се превръщаме във фронт срещу Русия или срещу която и да било друга държава“, посочи тя.

„Изразяваме категоричното си несъгласие за разполагане на войски на НАТО на българска земя, като настояваме правителството и Народното събрание да преразгледат споразумението за военните бази на САЩ в България и да го прекратят“, заяви Елена Гунчева и добави, че от „Възраждане“ ще внесат проект за решение в тази посока.

„България трябва да пази своя национален суверенитет и това включва недопускането на чужди войски на нейна територия. Дори по време на война и поражения в България не е имало постоянно чужди войски“, коментираха от „Възраждане“. В момента няколко хиляди американски войници вече се намират в България, отбелязаха още от партията.

„България е превърната в почти окупирана територия, а български политици продължават да предават българските национални интереси“, коментира Елена Гунчева.

„Разбираме зависимостта на част от българските политици от чужди посолства, но историята е показала, че за предателството прошка няма. България трябва да пази своята независимост и това може да стане само с независима и силна българска армия, защото, който не храни собствена армия – храни чужда, както вече го виждаме“, се казва още в декларацията на „Възраждане“.

От партията призовават българските политици да пазят суверенитета на България и да не се превръщат в национални предатели, и изразяват своята решимост да се противопоставят „с всички средства на поредното национално предателство“.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.