• нд. май 22nd, 2022

5 топ съвета за избор на правилния хостинг партньор

Byking-of-net.com

ян. 5, 2022

1. Забравете за безплатен хостинг! (Ако не искате да имате проблемен сайт.)

Преди да започнете да търсите хостинг, отделете малко време да помислите за плюсовете и минусите от платения и безплатния хостинг! Това е в случай, че наистина имате някакви съмнения кое ще ви бъде по-полезен инструмент за целта ви.

И най-добрият безплатен хостинг често е нестабилен, което може да доведе до прекъсване и често до нараняване на имиджа на бизнеса ви. Освен това доставчиците обикновено ограничават съхранението и честотната лента, ограничавайки трафика на вашия сайт. Безплатните хостинги са прекалено бавни и пречат на сайта ви да зарежда достатъчно бързо, което пряко повлиява на потребителя. Ако ви трябва добър хостинг за вашият уеб сайт, ще е нужно да намерите такава фирма, която няма чести прекъсвания. Дори повече, нейните прекъсвания да са минимални и падането да изключение.

2. Забравете за нови фирми, които нямат опит!

Трябва да изберете фирма, която е добре запозната с това което прави и има опита, на който да се доверите! На пазара на хостинг услугите има много компании, малки и големи, които обещават какво ли не на сайтовете си, но разумния потребител винаги прави свое собствено проучване преди да вземе окончателно решение дали да купи хостинг услуга от някой доставчик.

Ако искате бърз сайт, който да не прекъсва постоянно, преди да предприемете мерки, съберете повече инфорамция в интернет за компанията, която сте харесали, сравнете я с други такива, за да видите разликата между цените, характеристиките и ползите от всяка една тяхна услуга, която смятате да ползвате. Проверете за отзиви от други хора! Вижте какво пишат за тях блогърите!

Този съвет е задължително условия, което трябва да спазите по една проста причина – вие ще доверите вашия бизнес на хора, които или ще ви бъдат полезни или ще ви вкарат много проблеми.

3. Разберете от каква хостинг услуга имате нужда.

Трябва да знаете какви ще са нуждите на вашия сайт, приблизително колко трафик ще ви докарва за един месец, какво място ще заемате и какви допълнителни приложения ще ползвате, за да го управлявате лесно и безпроблемно? На каква операционна система ще работи хостинга? На какъв език е написан сайта и от каква база данни се нуждае? Колко пари бихте похарчили за сигурността на сайта ви? Вашият уеб дизайнер, разработчик може да ви помогнат с избора на правилния хостинг план. Често собственика на бизнес не взима пряко отношение към избора на услуга, това го прави човекът, разработил сайта му или този, който го консултира по други въпроси, свързани с развитието на сайта.

4. Цени на хостинг сървъри (ниска > висока)

  1. Споделен хостинг – Фирмата управлява сървър, на който има много на брой сайтове, които споделят неговото дисково пространство, оперативна памет, процесор. Това е най-евтиният вариант за всеки един малък или среден сайт.
  2. Клауд хостинг – Фирмата управлява машина, на която работят 10-20, или повече виртуални сървъри. Виртуалният сървър Ви дава допълнително предимство, сигурност и контрол върху ресурси, обособени специално за Вас. Този хостинг е по-скъп, но по-надежден.
  3. Нает сървър – хостинг фирмата притежава сървъра, но след като ви го отдаде под наем сте единствения потребител, който го използва. Този хостинг е най-скъп, но и най-сигурен.

5. Кой ще посещава сайта ви?

Трябва да изберете правилно местоположение за вашият сървър. За целта разберете от коя държава ще идва вашия трафик. Ако вашият трафик ще бъде от България, то тогава ще е най-добре да използвате хостинг в България. Колкото по-близо е вашия хостинг до посетителите ви, толкова по-добър опит ще имат с вашия сайт.

Често обаче това няма голямо значение, тъй като свързаността на големите дата центрове е толкова добра, че дори в някои случай е по-добра от локалната такава.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.