• пт. ян. 28th, 2022

Пламен Георгиев: Назначението ми не е политическо, но уволнението – да

Byking-of-net.com

ян. 5, 2022

Първи коментар на консула ни във Валенсия Пламен Георгиев, след като премиерът Кирил Петков заяви, че той ще бъде отзован. Пред NOVA Георгиев отрече да е политическо назначение на ГЕРБ. Смята обаче, че уволнението му е политически мотивирано.

„Мисля, че е очевидно, че това не е политическо назначение. Никога не съм членувал в никоя партия, а това че съм бил назначен по времето на една управляваща партия, в случая – ГЕРБ, не означава, че аз съм политическо назначение. Но това няма как да бъде мотив за отзоваване, защото просто не е истина. Предполагам, че се сега ще излязат някакви мотиви, за да видя на какво основание ме освобождават”, обяснява той.

„Аз съм политическо уволнение очевидно, защото виждате, че мотивите за освобождаването ми са политически. По никакъв начин не са свързани с моята работа, за която аз в две поредни оценки за двете години, в които съм бил тук, съм получил оценка: „Изпълнението надвишава изискванията” на Министерство на външните работи. Тоест, съм се справил повече от добре с работата си. Няма как това да е причина.

Отделно много консули и посланици са назначени по абсолютно същия начин. Съвсем скоро имаше такива назначения пак, тези назначения са съвсем законосъобразни, това са назначения от ръководната политическа партия. Но аз не съм политическо назначение, аз съм назначен съвсем законосъобразно, въз основа на закона, никога не съм членувал през живота си в никоя партия. Но очевидно съм политическо уволнение, не назначение”, допълва Георгиев.

„Така беше редно да се случат нещата, но както много неща в България – те се случват не по начина, по който трябва. Абсолютно никой за нищо не ме е уведомил, аз гледам по новините, чувам какво се е решило, но абсолютно никой, по никакъв начин – до настоящия момент, все още не ме е уведомил. Всъщност, вие журналистите, сте тези, които ме уведомявате. Явно така се действа”, заключи той.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.