• вт. ян. 25th, 2022

Вътрешният министър: В КАТ липсва досието за колата на Горанов, с която опита да напусне страната

Byking-of-net.com

ян. 5, 2022
снимка Булфото

В КАТ липсва досието за колата на Владислав Горанов, с която опита да напусне страната, съобщи вътрешния министър Бойко Рашков в предаването „Денят с Веселин Дремджиев“. 

Бившият финансов министър е бил спрян на ГКПП „Калотина“ в края на миналата година, тъй като колата му се оказа издирвана от „Интерпол“ по искане на Русия. Бившият министър беше пуснат от граничарите да се върне в страната. Няколко часа по-късно той отново се върна на граничния пункт, но с друг автомобил, с който беше пуснат да влезе в западната ни съседка.

От компанията, чиято собственост е колата, пък обявиха, че колата била „клонирана“.

„Защо така бързо реагира онзи, който е продал автомобила? Защо използва думата „клониране“? Откъде знаят за клонирането? За тази кола ли става дума или не? Къде е истинската кола? Нещата не са така прости, както опитаха да ги обяснят някои заинтересовани“, заяви вътрешният министър, предаде актуално.ком.

„Как знае дали тази кола е клонирана? Това подлежи на доказване“, добави Рашков и допълни, че служителите на гранична полиция, които са пуснали Горанов, ще бъдат санкционирани. „Тече дисциплинарно производство, но това изисква време“, обясни той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *