• сб. ян. 29th, 2022

Всяко министерство готви въпроси за срещата Петков-Ковачевски

Byking-of-net.com

ян. 5, 2022

Всяко от българските министерства ще предложи въпроси, които да бъдат повдигнати на предстоящата среща между премиера Кирил Петков и номинирания за същия пост в Северна Македония Димитър Ковачевски. Това съобщи пред медиите говорителят на българското правителство Лена Бориславова.

Новият кандидат за премиер на СДСМ след оставката на бившия лидер Зоран Заев заяви веднага след номинирането си в последните дни на 2021 г., че ще покани Петков в Скопие след като бъде избран. Вчера пък стана известно, че до македонската столица е пътувала съветникът на Петков по външнополитическите въпроси Весела Чернева.

„Протягаме ръка за това да започне един конструктивен диалог“, каза Бориславова. Тя увери, че българската позиция спрямо началото на преговорите със Северна Македония за присъединяване към Европейския съюз ще продължава да бъде добре защитена и аргументирана, а съществуващата рамка – надградена със сформиране на 5 работни групи, които да обсъждат конкретни теми. Именно в тази посока се очаква да бъдат и предложенията на отделните министерства.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.