• ср. ян. 19th, 2022

Надежда Нейнски: Предоговарянето със Скопие ще отвори Кутията на Пандора

Byking-of-net.com

ян. 4, 2022

„Няма нищо лошо в това да се покаже добронамереност и желание да се търси решаването на проблемите по казуса между България и Северна Македония. Смятам, че има поле, в което може да се разговаря и да се намери решение на казуса, така че да удовлетворява и двете страни“, коментира в „Тази сутрин“ бившият външен министър Надежда Нейнски.

„Двустранният договор урежда спорните въпроси. Той създаде една добра база за надграждане на доверието. Всичко, което трябва да се прави оттук нататък, е надграждане на този договор. Търсенето на нов договор, предоговарянето, ще отвори Кутията на Пандора и ще даде възможност на определени среди и в двете посоки да търсят политически дивиденти“, смята Нейнски.

Според нея всякакви екзотични идеи в момента дават разнобой на българската позиция и я отслабват. Тя е на мнение, че страната ни трябва да излъчва единство по отношение на позицията си спрямо Северна Македония и да води изключително активна дипломация.

„Убедена съм, че има среди, които искат разколебаване на доверието на българското общество в неговите партньори от ЕС и НАТО, но вярвам, че новото българско правителство ще намери начин да мине през тези подводни камъни“, заяви Надежда Нейнски.

Според бившия външен министър казусът със Скопие ще е много сериозен тест дали мнозинството ще бъде реформаторско.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *