• пт. ян. 28th, 2022

Министър Рашков – на разпит в СГП заради АМ „Хемус“

Byking-of-net.com

ян. 4, 2022

Вътрешният министър Бойко Рашков е на разпит в Софийската градска прокуратура. Това съобщават от Българското национално радио.

Новината идва след извънредния брифинг на прокуратурата в празничните дни, на който стана ясно, че обвинението иска да превърне Рашков в основен свидетел по делото за схемите около строежа на АМ “Хемус”. От държавното обвинение искат да разпитат вътрешния министър за твърденията му, че знае къде са парите, платени авансово за строителството на магистралата. Това Рашков заяви в свое интервю пред БНР. 

„Това е единственият начин според българските закони известните на г-н Рашков факти да бъдат закрепени като доказателства в наказателния процес, за да се постигне осъдителна присъда“, заяви тогава на брифинг Десислава Петрова, говорител на Софийска градска прокуратура.

Бившият правосъден министър от служебния кабинет “Янев 2” Иван Демерджиев посочи, че това е израз на нежелание от страна на прокуратурата да достигне до истината по скандала.

„Принципно прокуратурата може да призове вътрешният министър, въпросът е какво ще получи като показания от него, след като той много ясно заяви, че тези негови впечатления и знания за факти той е получил от разговори с лица, с които работи самата прокуратура“, посочи той.

Източник: frognews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.