• ср. ян. 19th, 2022

Изнесените пунктове за ваксинация в София отварят отново

Byking-of-net.com

ян. 4, 2022

От този уикенд – 8-9 януари, се възстановява работата на изнесените ваксинационни пунктове в София. Това реши Столичният общински щаб, свикан от кмета на София Йорданка Фандъкова. Пунктовете бяха отворени през миналата година с цел да се ускори процесът на ваксинация в столицата, както и да се намали натискът към здравните заведения. Те се намират в моловете Парадайс, Сердика, Ринг Мол, The Mall, Мол България, както и в културния дом в Дружба.

Ваксини в съботно-неделните дни ще се поставят и в разкритите пунктове на две от станциите на метрото  – „НДК“ и „Софийски университет“, както и в 12 ДКЦ и 24 ДКЦ. Продължава и инициативата на Столичната община за поставяне на ваксини на работното място по заявка на компании.

От днес вече работят ваксинационните пунктове в 7 диагностично-консултативни центъра –  8, 11, 12, 13, 18, 20 и 24 ДКЦ, както и в метростанциите „НДК“ и „Софийски университет“.

100 хиляди души са били ваксинирани през миналата година в разкритите от Столичната община пунктове, а над 40% от столичани имат завършен ваксинационен курс, стана ясно по време на заседанието.

По данни на РУО-София 425 ученици от общо 143 хиляди и двама учители от 16 хиляди са карантинирани към момента, което е сравнително малък процент. 

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *