• вт. ян. 25th, 2022

Огнян Минчев: Кирил Петков не обича разделението на властите. Той не може да уволнява КЕВР

Byking-of-net.com

ян. 3, 2022

Огнян Минчев

Фейсбук

КЕВР е независим орган, избиран от парламента.

Припомням това, защото макар премиерът Петков да го съобщи в интервюто си снощи, той даваше оценки на комисията сякаш, че му е пряко подчинена. Кирил Петков не обича разделението на властите. Неговият мащаб надхвърля досадните баланси в посока „власт власт удържа“ и го предизвиква да управлява всичко и всички едновременно.

Да, КЕВР е с изтекъл мандат. Но обвиненията в недобросъвестност и при това обстоятелство следва да бъдат много добре аргументирани. И то аргументирани с тон, респектиращ именно разделението на властите.

Иван Иванов е председателят на КЕВР с изтичащ мандат. Три мандата депутат от ДСБ в различни коалиционни формати, един от основните енергийни експерти в българската политика. До този момент никой по никакъв повод не е изказвал каквито и да е аргументи или подозрения спрямо добросъвестността и експертизата на Иванов и екипа му – въпреки, че срещу определени решения на комисията имаше на 2-3 пъти и граждански протести.

Петков прекрачи тази линия – Иванов и колегите му си тръгват под подозрения за това, че са работили против новото правителство. Това нито е етично, нито е разумно. Време е Петков и колегите му да учат по-бързо – като начало азбуката на институционалното поведение.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *