• ср. ян. 19th, 2022

Диян Стаматов: Пандемията доведе до образователна катастрофа

Byking-of-net.com

ян. 3, 2022

„Въпросът как ще бъдат наваксани натрупаните пропуски в обучението заради пандемията тревожи преподавателите. Трябва да се измисли стратегия и национална програма как да стане това“, заяви председателят на Съюза на работодателите в системата на народната просвета Диян Стаматов в „Тази сутрин“ по БТВ.

По думите му е „страшно да говорим на 3 януари за удължаване на учебната година“ и най-добрият вариант е пропуските да бъдат наваксани през лятото.

Пандемията е довела до образователна катастрофа, категоричен е Стаматов.

„Готови сме за присъствено обучение на учениците. В София са осигурени тестове до 20 януари, друг е въпросът какъв е смисълът от тях“, коментира председателят на Съюза на работодателите в системата на народната просвета.

В училището, което той ръководи, от началото на ноември са направени 15 000 теста и има само три положителни резултата. „Нещо трябва да се коригира. Не бих твърдял, че това са тестове втора ръка, но чувствителността им може би не е голяма“, коментира Стаматов.

Според него трябва да има промяна в тестването и то да се извършва в семейна среда, защото „отнема от образователното време“ на преподавателите. По думите му има затишие на „родителската загриженост“ по въпроса за тестовете именно заради ниския брой резултати.

Стаматов коментира и изискването за „политическа неутралност“ в училище. По думите това понятие трябва да се уточни и преподавателите няма да спрат да бъдат обществено активни.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *