• сб. ян. 29th, 2022

Премиерът се закани на хората с фалшиви зелени сертификати

Byking-of-net.com

ян. 2, 2022

Не искам да виждам моите деца вкъщи на онлайн обучение, не искам да виждам затворени ресторанти. Локдаунът е крайната мярка, каза Петков

Стартираме остра кампания срещу фалшивите сертификати. Това заяви в ефира на „На фокус“ премиерът Кирил Петков.

„За всеки починал с COVID-19, който е бил ваксиниран или се е водил ваксиниран, ще се извърши проверка от МВР. Ако човек с фалшив сертификат се разболее влезе в болница, по-късно почине- ще бъде проверен случаят. Тази мярка се надявам да спре разпространението на фалшивите сертификати“, обясни Петков.

„Хората които са готови за този риск, трябва да го знаят“, натърти премиерът

Според него към момента болничните легла разполагат с необходимия капацитет, но това бързо може да се промени.

„Дали ще бъдат наложени нови, по-строги мерки зависи именно от това. Леглата няма да бъдат запълнени, ако ние като общество спазваме противоепидемичните мерки“, каза още той.

Не искам да виждам моите деца вкъщи на онлайн обучение, не искам да виждам затворени ресторанти. Локдаунът е крайната мярка. Но ако видим, че болниците пак са препълнени, ние няма да имаме избор.

Ако ваксинираме само още 300 хил. човека, това може да ни спаси от много сериозна криза. Премиерът разкри, че неговите деца са ваксинирани, въпреки, че едно от децата му има диабет. Да се осланяме на медицината и фактите, призова той.

„Надежда за следващата година, но и голямо чувство отговорност. Трябва да покажем, че това което го говорим, трябва да го предложим на дела“, каза Петков.

„Имам няколко села, от страна на бабите и дядовците ми – едното е Соколово (Ловешко), другото е Грамаде (Кюстендилско). Не съм расъл там, но съм прекарвал летните ваканции там. Тази култура е уникална, ние трябва да си запазим тази идентичност“, извади любопитни подробности за личния си живот министър-председателят.

„Дори когато един чужденец дойде в България, иска да изпита нещо уникално. Затова трябва да ги запазим“, отсече той.

Източник: факти.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.