• пт. ян. 28th, 2022

Опозицията в Македония с атака към Радев: Българската политика е глуповата

Byking-of-net.com

ян. 2, 2022
Кадър БНТ

Президентът Радев е подложен на атака от Северна Македония.

Лидерът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ в Република Северна Македония Христиан Мицкоски нарече българската политика по отношение на спора между властите в Скопие и София глуповата, предаде Стандарт.

„Румен Радев казва, че едно от исканията им е българите да бъдат включени в Конституцията на Македония, което означава, че приказката няма да свърши до тук. А това е обида за нас. Вместо да говорим за европейски ценности, ние говорим за национално романтически идеи. В интервюто Зоран Заев определи българите не като окупатори, а като администратори. Тогава ние призовахме за протести и народа излезе по улиците. Така ние извършихме натиск върху Заев, за да не отстъпва“, каза Мицкоски пред местната телевизия „Алфа“.

Според него „ВМРО-ДПМНЕ като най-голяма партия носи и най-голямата отговорност в страната“. „Според нас опитите на България да асимилира македонският народ са безпредметни и глуповати. Благодарение на действията на ВМРО-ДПМНЕ не се стигна до глуповат договор. Трябва да има преговори, но не и асимилация“, каза още Мицкоски.

Източник: петел.бг

One thought on “Опозицията в Македония с атака към Радев: Българската политика е глуповата”
  1. Народа излязъл на улиците? Къв народ бе, ква държавица, вие барабар с албанци, турци и циганета, немате и 1 милион! Лъжци!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.