• ср. ян. 19th, 2022

Ген. Мутафчийски: Колеги, благодаря за всеотдайността! Добрият екип е способен на чудеса!

Byking-of-net.com

дек. 31, 2021

Ген. Венцислав Мутафчийски отправи новогодишно послание към екипа на ВМА. Посланието му бе публикувано във фейсбук страницата на здравното заведение.

Ето какво гласи то:

Броени часове остават до началото на Новата година. Искам искрено да благодаря на всички Вас, колеги, които със своята работа, взаимно доверие и сплотеност, затвърдиха ВМА като еталон в здравеопазването.

Историята на Академията е изпълнена с различни превратности, но тя винаги е давала своя принос за издигане авторитета на медицината в България.

Опитът, силата на духа и единството на нашите предци в трудни времена са уникален пример за нас. Пример, който и занапред ще ни зарежда с дисциплина и кураж да бъдем подготвени за съвременните предизвикателства. И да гледаме смело напред в бъдещето.

Добрият лекар на Боговете е равен, е казал Бащата на медицината Хипократ. Аз бих добавил и че добрият екип е способен на чудеса. В отминаващата нелека година, ВМА направи огромна крачка към модерния облик на високотехнологична болница, към който се стремим. Направи го благодарение на усърдието и солидарността на всички Вас, колеги.

Горд съм, че се съхранихме като екип и вярвам, че и занапред ще бъдем пример за отговорност и човечност. Пример за огромно човешко сърце и посвещение на каузата „Живот“. Благодаря Ви за проявената смелост в тази жестока битка. Показахте воля, решителност и твърдост на характера, въпреки яростта на вируса, страха, чувството на отчаяние и безсилие на моменти дори, безсънните нощи и неудобните графици…

Върнахте усмивката и възможността да мечтаят на хиляди наши сънародници, за които Вие бяхте лицето на надеждата, подкрепата, вярата и спасението в моментите, когато са най-обезсърчени.

Колеги, благодаря Ви за професионализма и всеотдайността! Пожелавам – на Вас и Вашите семейства, много здрава, щастлива и успешна нова година!

Генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS Началник на ВМА

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *