• чт. ян. 27th, 2022

Проф. Витанов: Омикронът ще отвее Делта варианта за 2-3 седмици

Byking-of-net.com

дек. 30, 2021

Омикронът ще отвее Делта варианта за 2-3 седмици. Случаите на Омикрон все още не са много в България. Но вчерашното число на броя на новите случаи следва да ви покаже, какво се задава. Докато има прости юрдеци, ще има и сити крокодили. Това написа във фейсбук математикът проф. Николай Витанов.

Ето и цялата му публикация:

Днес нямах намерение да пиша – празници са все пак. Но летят въпроси по различни канали за данните от вчера. За да не отговарям на всеки поотделно, реших да напиша следното.

1. СПОКОЙНО – това все още не е от Омикрона. Повечето случаи и смъртните случаи са неотразени в системата случаи от по-малки болници.

 

2. Преди да продължа, ви припомням баснята за юрдеците, крокодила и бухала.

 

ЮРДЕЦИТЕ, КРОКОДИЛЪТ И БУХАЛЪТ

 

Имало едно време едно езеро, в което на воля си плували различни птици. Риба ловили там и добре си живеели. Не щеш ли, в езерото се появил крокодил и започнах да яде птиците.

 

Птиците били много и отначало не забелязвали, че няколко от тях изчезват на ден. Пръв забелязал това бухалът. И след малко наблюдение, разбрал и причината. И предупредил:

 

– Пернати мои събратя, в езерото има крокодил, внимавайте, пазете се, може да ви изяде.

 

Повечето птици взели предупреждението насериозно и започнали да се пазят. Крокодилът успявал да хване някои от тях, но сполуката му не била голяма. Не така обаче била работата при юрдеците. Като чули предупреждението, юрдеците веднага крякнали:

 

– Ти ли ще ни кажеш, бе, бухал нещастен. Ние сме юрдеци, нас крокодил не може да ни изяде.

 

-Махай се оттук, бухал продажен. Нашите юрдешки информационни канали казаха, че крокодил няма.

 

-Съд, съд за бухала. Плаши нежните ни юрдешки душици. Да го набием този грозник. Да го убием този глупак. Не може той да се мери с нашия огромен юрдешки ум и с нашата гигантска юрдешка красота.

И тъй нататък. И продължили юрдеците да се плуват из езерото. Бухалът гледал картинката от едно високо дърво на брега. Крокодилът също бил доволен и живял сито пресито до дълбока старост.

Какъв е изводът мили деца. Докато има прости юрдеци, ще има и сити крокодили. Умът и интелигентността на всички бухали взети заедно не могат да компенсират безграничната юрдешка простотия.

3. Случаите на Омикрон все още не са много в България. Но вчерашното число на броя на новите случаи следва да ви покаже, какво се задава. Напомням ви прогнозите ми, направени преди повече от месец:

а) Омикронът няма да ни развали празниците. Няма. Утре е 31-ви декември. Омикронът закъсня фатално за да направи тук поразиите, които прави в Западна Европа и Гърция. Прогнозата се изпълнява пред очите ви.

б) Проблемите ни ще започнат след празниците и особено след Ивановден. Тогава се очаква:

– Омикронът да е регистриран в България.
– Да започне да се бори за доминация с Делта варианта.
– Да отвее Делта варианта за 2-3 седмици по предварителни изчисления на основата на данни от други държави.

Мисля, че юрдешките крясъци по отношение на системата ми за ранно предупреждение е време да престанат. Тази система работи надеждно при предните 4 вълни, сработи и сега. Много пъти съм писал – това е системата на разузнаването. Официално потвърждение за навлизането на Омикрон ще дойде, образно казано от системата на Генералния щаб – Националния център по заразни и паразитни болести. Може да продължите да крещите насреща ми – няма проблем. Но знайте, че в Сун Дзъ има цяла глава, посветена на разузнаването и на отношението към тези хора. Коренно различно е отколкото тук. Затова Китай е огромен, а България в сравнение с него е с размерите на юрдек. Същото е и със Съединените щати – и те са огромна държава. За Русия и нейното разузнаване – сами си знаете.

4. Не си мислете, че нямам изчисления колко ще е висока вълната и кога ще е пикът и. Усещате, че не ги казвам, за да не ви разваля празниците. Официалната ми позиция я знаете – чакам да мине една седмица след Ивановден, за да имам достатъчно статистика за България и да мога да сложа правилните параметри в програмите. Но отсега да знаете – с огромна вероятност тази вълна най-накрая ще сбъдне мечтите на някои мои колеги.
5. Накрая – посрещнете си спокойно Новата година. Омикронът няма да развали празниците. Спазвайте елементарните мерки. Най-важното е да сте здрави. Не е добре, човек да е болен. Не е добре човек да заразява други, правейки се на герой.
БЪДИ ЧОВЕК, НЕ БЪДИ ЮРДЕК.
Желая ви весело посрещане на Новата година. И нека вирусът да ви заобикаля.“

  

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.