• сб. ян. 29th, 2022

Кабинетите за ваксини в общинските ДКЦ в столицата отново отварят

Byking-of-net.com

дек. 29, 2021

Имунизационните кабинети в диагностично-консултативните центрове в столицата, където могат да се поставят ваксини срещу COVID-19, отварят врати отново днес. Те ще работят и утре, на 30 декември, съобщиха за БТА от Столичната община.

Днес и утре желаещите да си поставят ваксини могат да го направят в ДКЦ-та с номера 8, 11, 12, 13, 18 и 24. Работното време на кабинетите за ваксинации в общинските ДКЦ е различно и може да бъде намерено на интернет страницата на Столичната община на адрес в секция „Covid-19“.

Днес отварят отново и общинските ковид кабинети в ДКЦ-та с номера 8, 11, 12, 13, 17, 18, 20, 22, 24. В тези кабинети се извършва преглед на хора с грипоподобни симптоми, като при нужда се прави антигенен тест, кръвна картина и рентген. За пациенти, насочени от личния им лекар и със симптоми, антигенният тест е безплатен. Хора, които искат да си направят антигенен тест без да имат симптоми, го заплащат, посочват от общината.
От там съобщават, че изнесените пунктове за ваксинация в метростанциите ще отворят врати отново на 4 януари, а в моловете и в Културния център в ж.к. „Дружба“ – в първия уикенд след празниците – на 8 и 9 януари 2022 година.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.