• сб. ян. 29th, 2022

Ива Митева: Допуснахме грешки в предишното НС, зеленият сертификат не е проблем за коалицията

Byking-of-net.com

дек. 29, 2021

„Темата за зеления сертификат няма да е сериозен проблем между коалиционните партньори“. Това каза Ива Митева от „Има такъв народ“ пред Нова ТВ. Тя преповтори позицията на ПГ на „Има такъв народ“ по темата за сертификатите.

„Ние категорично ще гласуваме против тях. Пропука се информационната кампания за ваксините. В началото нещата вървяха, хората слушаха. После нещо се обърка, може би обществото се изплаши. Сега трябва специалистите да седнат на една маса и да вземат най-правилното решение. Вярвам, че колегите ще гласуват по съвест по тази тема“, каза още тя.

Според Митева годината беше пъстра в политически план за всички. „Минахме през няколко правителства, два служебни кабинета. Това беше ново и не се беше случвало. Това, което се случи обаче и трябва да се отбележи е, че от нас започна промяната. Поставихме точката и началото, което се надявам да ни изведе до истинската промяна, която очакваме“, обясни тя. Ива Митева отчете като грешка подходът на ПГ в предишното Народно събрание.

„Бяхме много разнолики. Всеки дърпаше към себе си. Може би подходът ни беше неправилен. Последните избори показаха, че хората търсят консенсус и диалог. Имаше много разделения в предишния парламент. Имахме много опитни политици, но тази опитност също изигра лоша шега. Тръгнахме рязко. Ако кабинетът беше представен в една по-спокойна среда, след окончателното обявяване на изборните резултати, може би щеше да е по-различни. Трябваше да сме по-спокойни и да снижим егото си. Искахме да сме кабинет на малцинството, но малко хора ни разбраха, Сметнахме, че трябва да си понесем отговорността“, допълни тя и обясни, че вероятно, ако нямаше нов политически играч картината щеше да бъде друга.

Ива Митева преповтори позицията на ПГ на „Има такъв народ“ по темата за зелените сертификати. „Ние категорично ще гласуваме против тях. Пропука се информационната кампания за ваксините. В началото нещата вървяха, хората слушаха. После нещо се обърка, може би обществото се изплаши. Сега трябва специалистите да седнат на една маса и да вземат най-правилното решение“, каза още тя.

Митева е на мнение, че трябва да се търси промяна в съдебната система. „Личността на главния прокурор винаги е била спорна, по-скоро трябва да се преразгледат правомощията му като цяло и да се види къде трябва да стои тази фигура изобщо“, коментира още Митева.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.