• пт. ян. 28th, 2022

Филмът „Споменът“ бе прожектиран за първи път в Кърджали, благодарение на подкрепата на Илхан Кючюк

Byking-of-net.com

дек. 28, 2021

На 25 декември в Кърджали беше прожектиран документалният филм „Споменът“. Филмът e заснет от режисьора Кенан Ерер, който живее в Брюксел.

В 30-минутната лента зрителите изживяха емоционални моменти, свързани със съпротивата срещу насилствената смяна на имената на турското население у нас в т. нар. „възродителен процес“ през 1984 година.

Процесът по заснемане е извършен през август 2021г., като в него участват свидетели и потърпевши на събитията от престъпните действия на тоталитарния режим.

Домакин на събитието бе евродепутата от ДПС Илхан Кючюк, а специални гости на премиерата бяха председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, зам.-председателят на ДПС и кмет на Кърджали Хасан Азис, зам.-председателят на ДПС и народен представител Ахмед Ахмедов, евродепутатът от ДПС Атидже Алиева Вели, консулът на Република Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю, районният мюфтия на Кърджали Басри Еминефенди областното ръководство на ДПС, председателят на ВМС Ведат Сабри, много членове и симпатизанти на партията и представители на Младежко ДПС от цялата страна. 

Прожекцията бе включена в декемврийските мероприятия в област Кърджали за 2021 година, организирани от Областния съвет на ДПС.

Филмът е факт благодарение на подкрепата и помощта на евродепутата от ДПС Илхан Кючюк.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.