• пт. ян. 28th, 2022

Ген. Янев довърши САЩ: България гледа себе си, чужди интереси не ни интересуват!

Byking-of-net.com

дек. 28, 2021
Снимка : капитал

Министърът на отбраната не спира да говори неприятни за САЩ истини. Стефан Янев изглежда като човек, който иска да работи изцяло за интересите на България, което е в разрез с позицията на Америка.

Военният министър преди дни се обяви против допълнителните бази на НАТО у нас. Той бе категоричен, че такива не бива да има, защото са в противовес с националния ни интерес.

Навръх Бъдни вечер Янев обясни своята позиция, като още веднъж я затвърди. Той поясни, че България е член на НАТО, но това не значи, че трябва да губи своята идентичност

„България трябва да развива себе си във военно отношение, така ще бъде пълноправен член на НАТО. В най-кратък срок трябва да се започне модернизацията на бронираните машини за сухопътните войски.“, заяви министър Янев.

По думите му се разбира, че той ще залага на модернизирането на българската войска и нейното усъвършенстване и развиване, а няма да разчита само и единствено на НАТО за сигурността на България. Бившият премиер вижда така едно пълноправно членство в НАТО, а не като предишните управляващи, които разчитаха само на помощ отвън.

Стефан Янев обаче подчерта, че засега няма подкрепата на премиера Кирил Петков и затова не се знае дали ще успее да осъществи всичките си идеи. Счита се обаче, че президентът Румен Радев го подкрепя и стои зад него.

„Крайно време е българските политици да се научат да мислят за българския интерес, а не за чуждия. България не бива да бъде обект на чужди интереси“, заяви Янев, намеквайки, че базите на САЩ у нас не са в полза на България.

One thought on “Ген. Янев довърши САЩ: България гледа себе си, чужди интереси не ни интересуват!”
  1. АДМИРАЦИИ ЗА МИНИСТЪР ЯНЕВ ,ЕДИНСТВЕННИЯ ЗДРАВОМИСЛЕЩ ЧОВЕК,ЗА КОГОТО ИНТЕРЕСА НА СТРАНАТА НИ,СТОИ НАД ВСИЧКО,САМО ТОЙ ЗНАЕ,ЧЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО Е СЛУГА НА НАРОДА И Е ДЛЪЖНО ДС СЕ СЪОБРАЗЯВА С НЕГО
    ЧРЕЗ РЕФЕРЕНДУМ ПРИ РЕЗУЛТАТ 82 процента със РУСИЯ И САМО 12 пр. ЗА НАТО, НАРОДА ИСКА ДА ИЗЛЕЗЕМ ОТ НАТО ,А НЕ ДА
    СЕ СЪОБРАЗЯВАМЕ С ЧУЖДИЯ ИНТЕРЕС,ТУК И ПРЕЗИДЕНТА ТРЯБВА ДА ЗАЩИТИ ПОЗИЦИЯТА НА ЯНЕВ,ДРУГ ИЗХОД НЯМА!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.