• ср. ян. 19th, 2022

Президентът: „Българската Коледа“ е израз на съпричастност, която няма цена

Byking-of-net.com

дек. 26, 2021

Подкрепата за „Българската Коледа“ е израз на съпричастност не само към съдбата на децата в беда, но и за усилията на лекарите, които се грижат за тях, и за родителите, които всеотдайно се борят за по-доброто им бъдеще.

Това написа снощи президентът Румен Радев в официалната си страница във Фейсбук.

С таланта си посланиците на благотворителната инициатива обединяват всички сърцати българи, които помагат за тази благородна кауза, посочва държавният глава.

„С кратко съобщение на 1117 или гласово обаждане на 0900 1117 всеки от нас може да подкрепи децата на България. Тази съпричастност няма цена!“, отбелязва Румен Радев.

Снощи беше излъчен традиционният благотворителен спектакъл „Българската Коледа“ под патронажа на президента Румен Радев и съпругата му Десислава Радева в ефира на bTV и Българското национално радио.

В края на ноември президентът Румен Радев обяви началото на 19-ото издание на Българската Коледа.

„Кампанията ще се провежда през цялата година и тя е под наслов „Дари надежда на дете в беда“ и специално ще бъде насочена към децата, които се нуждаят от спешна помощ и интензивно лечение,защото вярваме, че комплексният подход, високотехнологичната апаратура, съвременните форми и методи на лечение намаляват съществено риска за нашите деца и увеличават шанса много деца да останат здрави и да запазят живота си“, заяви президентът.

И тази година в благотворителния концерт на сцената на Народния театър „Иван Вазов“ се включиха обичани български музиканти, съпричастни към каузата са известни журналисти и спортисти. Послание отправиха и признати лекари и общественици. По време на концерта деца, подкрепени от „Българската Коледа“, разказаха за своите усилия и мечти.

18-ото издание на благотворителната инициатива под патронажа на президента беше посветено на децата с тежки хронични заболявания.

„Благодарение на хилядите дарители и тази година, въпреки епидемичната обстановка, инициативата успя да събере 1 милион и 850 хиляди лева, с които бяха подпомогнати 500 деца за лечение и рехабилитация и 27 лечебни заведения от цялата страна получиха високотехнологична апаратура“, каза Румен Радев.

Снимките са от страницата на Румен Радев във Фейсбук.

Източник: dnes.dir.bg

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *