• пт. ян. 28th, 2022

Огнян Минчев: Върху бащата днес пада негативизмът на псевдо-либералната периферия

Byking-of-net.com

дек. 26, 2021

Огнян Минчев
Фейсбук

Честит празник – Денят на бащата!

Да бъдеш родител винаги е голямо предизвикателство.

Да бъдеш баща е предизвикателство, за което не се говори твърде много – особено в днешния свят.

И не само защото приоритетно се чества мисията и ролята на майката – това е хубаво и необходимо, да благодарим на тази, която ни е родила. И която ни е отгледала в сътрудничество с бащата.

За съжаление днес все по-често ролята на бащата се оспорва, отхвърля или принизява. Защото преживяваме криза на нуклеарното семейство – майка, баща и деца.

Когато едно семейство се разделя, все още се счита за естествено, че бащата си тръгва – а майката поема отглеждането на децата. Бащата не бива да си тръгва – той се разделя с бившата си съпруга, но остава отговорен и натоварен с половината отговорност за отглеждането на своите деца. Споделеното родителство е не само юридическа възможност – то е морален императив.

Върху бащата днес пада негативизма на разбунената псевдо-либерална периферия – на неотроцкистката левица, която под маската на екстремен феминизъм се бори с „патриархата“, с „господството на арогантните бели мъже“. Борбата за права често се смесва с неразумния радикализъм на поредните революционери. С течение на времето вятърът отвява плявата и почиства зърното…

Честит празник преди всичко на тези бащи, които днес няма да могат да видят и да прегърнат децата си – защото някакъв съд е решил, че тези деца ще имат само един родител, ще растат без баща.

Не губете надежда! Бог не наказва когото мрази…! Честит Ден на бащата!

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.