• вт. ян. 25th, 2022

Любомир Каримански: Проектобюджетът влиза в Народното събрание до края на януари

Byking-of-net.com

дек. 23, 2021

„Когато се предлага диференцирана ставка, трябва да има ясна и точна оценка на въздействието с качествени и количествени показатели… Когато започнем разглеждането на закона за държавния бюджет, тогава ще има дебат за възможност за намаляване на ставките по ДДС, за предлагане на диференцирана ставка, каквато всяка от парламентарните групи би искала да предложи. Щом има обаче достатъчно мотиви и аргументи“.

Това каза пред БНР финансистът Любомир Каримански, председател на парламентарната комисия по бюджет и финанси.

Той подчерта, че се работи по бюджета за 2022 година и се очаква в края на януари най-късно да бъде внесен за разглеждане в парламента.

„Няма как да се спази бюджета, който е внесъл служебният кабинет, тъй като не отразява политиките и това, което сме включили в коалиционното споразумение“.

В предаването „12+3“ Каримански потвърди за готвени промени в Закона за енергетиката и че се очакват и мерки, които министърът на икономиката ще предложи:

„Необходимо е да се промени КЕВР. Има нужда от промяна специално за бизнеса. Всичко, което касае потребителите в бизнеса на електроенергия, е необходимо да бъде ориентирано в по-дългосрочни договори, за да има бизнесът предвидимост. Всички целим зъбното колело, което движи икономиката, да не бъде спъвано“.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *