• пт. ян. 28th, 2022

Лорер: Засега не сме обсъждали зелен сертификат за цялата администрация

Byking-of-net.com

дек. 23, 2021

Пари има. Както казва и министър Василев – ние сме неочаквано богати, но много крадени, и пари има за най-различни мерки. Както казахме и по време на предизборната си кампания – за нас е важно да сме здрави и една активна кампания за ползите от ваксинирането е много важна”.

Това заяви в студиото на „Здравей, България” по Нова телевизия министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер.

Министерството на иновациите, когато се конституира, също ще въведе зелен сертификат”, посочи той. Но уточни, че зеленият сертификат за момента не е обсъждано да бъде въведен за цялата администрация. “Когато си говорим с инвеститори, те питат кой ще работи в нашите заводи. Ако не сме здрави и има опасност голяма част от населението да не може да изпълнява трудовите си задължения, това кара инвеститорите да се замислят дали да дойдат у нас, или да отидат в съседни държави, където нивата на ваксинацията е по-високо”.

„Ние сме един млад екип. Това са 4 партии, които в историята на България никога не са работили заедно. Но успяваме да отреагираме бързо на всички предизвикателства, които ни се поднасят. Случилото се през последните няколко дни са нормални стъпки от растежа на едно правителство и един отбор, който трябва да работи още четири години заедно”, коментира темата за ДС и изказването на Стефан Янев за разполагането на войски на НАТО.

Даниел Лорер обясни и каква точно ще бъде неговата длъжност и целите на министерството си. „Най-устойчивият растеж се получава, когато растем чрез иновации. Когато можем у нас да създаваме нови неща, които да движат икономиката за дълги години напред, а не производства, които лесно могат да бъдат преместени”.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.