• ср. ян. 19th, 2022

Никой не иска Мая Манолова за шеф на КПКОНПИ

Byking-of-net.com

дек. 22, 2021

Мая Манолова най-вероятно няма да замени Сотир Цацаров начело на КПКОНПИ, става ясно от сондажи сред представители на управляващата четворна коалиция. От известно време в публичното пространство се носи мълвата, че бившият омбудсман ще оглави преструктурираната Антикорупционна комисия.

В коалиционното споразумение между „Продължаваме промяната“ и „БСП за България“, „Има такъв народ“ и „Демократична България“ е записано, че до три месеца след старта на новия кабинет комисията трябва да бъде преструктурирана, а Цацаров сменен. До този момент обаче не са направени някакви конкретни стъпки в тази насока.

Бившият омбудсман не е долюбвана в средите на партиите в коалицията. Единствената подкрепа, на която може да се надява, е тази на премиера Кирил Петков, който в предизборната кампания откровено агитираше хората, които се колебаят дали да гласуват за ПП, да дадат гласа си за коалицията „Изправи се БГ! Ние идваме!“, които обаче не успяха да прескочат бариерата от 4% и на практика се разпаднаха.

В средите на БСП на Манолова гледат като на отцепник от партията, а дни преди изборите на 14 ноември сегашният председател на ПГ на БСП Георги Свиленски я нападна остро, като ѝ припомни, че е била избрана за омбудсман с гласовете на ГЕРБ.

Срещу идеята Манолова да стане шеф на КПКОНПИ остро възрази и Велизар Енчев, бивш депутат от левицата и едно от лицата на партийната телевизия на БСП.

От ИТН и ДБ също са резервирани към идеята Манолова да оглави Антикорупционната комисия и нямало да я подкрепят.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *