• сб. ян. 29th, 2022

Цвета Караянчева: Борисов лично ми предложи да бъде съветник на групата на ГЕРБ в парламента

Byking-of-net.com

дек. 21, 2021

Аз съм съветник към групата на ГЕРБ-СДС, защото имам опит в парламента, с който да съм полезна. В НС имам още с какво да помогна. Това заяви пред бТВ председателят на 44-ия парламент и бивш депутат от ГЕРБ Цвета Караянчева.
„Бойко Борисов лично ми предложи да бъда в екипа на Народното събрание като съветник“, допълни тя.

„В никакъв случай не е имало клопка към следващото правителство. Служебното правителство проспа ваксинацията и високата цена на тока“, коментира още Караянчева.

„Ние предложихме мерки за бизнеса предвид високите цени на електроенергията. ГЕРБ показа, че работи за хората. Къде е министър-председателят, който да посети бедстващите хора в Благоевградско“, попита бившият шеф на парламента.

Вчера Кирил Петков проведе среща с гръцкия си колега Кириякос Мицотакис, а според Караянчева, новият премиер трябва да се подготвя по-добре за подобен тип разговори.

„Приветствам младите колеги в парламента, но за там се изисква стаж. Надяваме се на добър диалог, а да не търсят в нас заяждане. Ще бъдем конструктивни, не ни трябват избори“, съобщи Цвета Караянчева и завърши:

„Никола Минчев се опитва да се учи като председател на НС – по-интересно ще стане при приемането на Бюджет 2022 г., когато има най-големи дебати. След този дебат в зала ще се види и коя партия ще придърпа повече пари за своето министерство.“

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.