• вт. ян. 25th, 2022

Д-р Георги Миндов: Искам един ден да се събудя и да няма COVID-19

Byking-of-net.com

дек. 21, 2021

„COVID зоните бяха недоразумение. Трябваше да има алгоритъм и ние да можем да изписваме лекарства. Искам един ден да се събудя и да няма COVID-19“. Това заяви председателят на Сдружението на общопрактикуващите лекари в София д-р Георги Миндов в студиото на „Твоят ден“ на Novanews.

Той подчертава, че има разминавания между антигенните и PCR тестовете. „Докато антигенните тестове засичат симптоматично протичане на вируса, PCR-ите не го хващат и тестът излиза отрицателен“, казва лекарят.

Той няма нито едно запитване за детска ваксина, а споделя, че хората дори не говорят за това. „За сметка на това интересът към ваксините за възрастни е двоен, както към първа и втора доза, така и към бустерна. Всяка трета ваксина е поставена в кабинет на общопрактикуващ лекар“, разкри медикът.

По думите му чакането 6 месеца след втората доза за трета поставя хората в риск.
„Голяма част от лекарите имат настроение да не ваксинират. Това се получава заради грешна информация. Нямаме разписани ясни правила, затова някои хора не искат да поемат риск и спират да ваксинират“, обяснява той.

Според него нещата трябва да се казват ясно и точно и да няма скрито-покрито. „Задължителна ваксинация не значи принудителна. Сега има 20-30 детски ваксини, а санкцията е 50 лв.“, посочва д-р Миндов.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *