• сб. ян. 29th, 2022

Георги Пирински: Истината изисква истински спор.Затова моят „разговор“ с „Нова зора“ приключва!

Byking-of-net.com

дек. 21, 2021

Георги Пирински

В края на изложението си от 20.12. т.г. в Епицентър Минчо Минчев заявява, че „Нова Зора“ остава, където ѝ е мястото: на страната на правдата и на истината.“

Само че няма как да се самоназначиш за последна инстанция на истината. Както е известно, тя се ражда само в резултат на отговорен спор между възгледи и аргументи, а не чрез нападки и хули, които само издават безсилие да се спори по същество.

Както също е добре известно, в крайна сметка висш критерий за истината е не друго, а живият живот.

Ето какво ни показва той относно твърденията в споменатия материал.

Катастрофалните резултати за БСП от тазгодишните парламентарни избори се дължат на това, че по думите на самата Нинова партията бе възприета от гражданите като част от статуквото, а не като носител на алтернатива. Никакви скрити социаллиберали не са и не могат да бъдат някаква причина за това състояние на БСП.

Обединението за социална демокрация в БСП бе носител именно на идеите на лявата социална демокрация като пътя към демократичен социализъм на новото столетие, а не на социаллибералния курс, който, както отново е добре известно, бе въведен не от друг, а от новото ръководство на партията от 1997 година. Да се бъркат двете принципно различни идейни и политически позиции няма нищо общо с обективния анализ.

Сериозният разговор в БСП за идейното развитие и политиката на партията предстои да бъде подновен на предстоящото заседание на Конгреса през януари следващата година и да продължи след него. Той вече отдавна се води и на страниците на списание „Ново време“, в което може да се убеди всеки, който го отвори.

Такъв разговор обаче е невъзможен с представителите на „Нова зора“ поради простата причина, че те не са способни да спорят с аргументи. Вместо това, единствено се оказват годни да боравят с етикети от канализацията на политическия живот.

Ето защо моят „разговор“ с тях приключва тук и сега.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.