• пт. ян. 28th, 2022

Васко Тодоров: Успяхме да върнем 23-та ДГ на децата на Люлин

Byking-of-net.com

дек. 20, 2021

„Успяхме да върнем 23-та ДГ на децата на Люлин. Това е една спечена битка в борбата ни за решаване на проблема с недостига на места в общинските детски заведения в София.“

Това каза общинският съветник от БСП Васко Тодоров по повод информацията, че администрацията на „Социални грижи“ към Столична община вече освобождава помещенията в сградата на бившата люлинска детска градина.

Тодоров припомни, че още през юни миналата година заедно с председателят на БСП – Люлин Тони Попов и тогавашният народен представител от „БСП за България“ Николай Цонков поставиха на дневен ред въпроса за конкретната сграда, която е изградена целево за детско заведение, но през годините на Прехода предназначението й е било променено.

Инициативата им бе част от кампанията на БСП в района „Да помогнем на децата на Люлин да станат достойни граждани на своя град“.

Общинският съветник от БСП изтъкна, че е постигната една знакова победа в името на доброто бъдеще на децата, не само в района, но и в целия град.

„Очакваме, че решаването на този казус няма да остане еднократен акт. Столична община най-сетне ще влезе във функциите си и ще се справи трайно и устойчиво с осигуряването на места в общинските ясли и градини за всички деца на софиянци, които с данъците си осигуряват голяма част от финансовите ресурси за управлението и развитието на София“, заяви Васко Тодоров.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.