• пт. ян. 28th, 2022

Предпоследно: Закрива се Държавната петролна компания, МЗ ще отговаря за всички държавни болници

Byking-of-net.com

дек. 8, 2021

Въведени са изменения в структурата на Министерския съвет след поредните редакции тази вечер на четирите партии върху текста на коалиционното споразумение, предаде бТВ.

Закрива се Държавната петролна компания, Агенцията за българите в чужбина преминава към Министерство на външните работи, а Министерството на здравеопазването ще отговаря за всички държавни болници.

Агенцията по храните преминава към Министерския съвет, а ББР и Българската агенция за инвестиции – към новото ведомство за растеж и иновации.

Документът, който не е окончателен, определя разпределението между четирите формации на местата в парламентарните комисии според получените гласове на изборите.

При разпределението на министерските кресла пропорцията е по-различна.

Очаква се в новия кабинет да има двама вицепремиери от „Продължаваме промяната“, а „Има такъв народ“, БСП и „Демократична България“ да имат по един.

Асен Василев ще е вицепремиер и финансов министър. Калина Константинова ще бъде вицепремиер с отговорност за ефективното управление.

Гроздан Караджов ще е вицепремиер от името на „Има такъв народ“, Корнелия Нинова – от БСП и Борислав Сандов – от „Демократична България“.

Очаква се Надежда Йорданова да е правосъден министър.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.