• чт. ян. 27th, 2022

30% от големите ученици в Пловдив влизат в клас днес

Byking-of-net.com

дек. 7, 2021

70% от учениците в Пловдив и региона се върнаха в клас още вчера. Останалите 30% ще го направят днес. Става дума за ученици в професионалните и профилираните гимназии. Те не бяха запознати с тестовете, тъй като нямат деца в начален етап на образование. Затова поискаха ден отсрочка, за да се запознаят с тях.

Гимназията „Св.св.Кирил и Методий“ е едно от училищата, в които от днес големите ученици се връщат в час. По думите на директора Емил Начев училището се сблъсква с голям проблем.
„Изискването при вземането на проба за тест е да има по двама души в стая, но колегите се разболяха и това доведе до търсене на доброволци. МУ – Пловдив изпратиха доброволци, но родителите не откликнаха да помогнат“, признава той. И допълни, че 690 деца ще бъдат тествани, а 150 имат зелен сертификат. Според него тестове има само за днес, но има уверение, че ще бъдат осигурени още.

Преподавателят по история Милена Гечкова сподели, че в днешния ден няма деца с положителни тестове. „Родителите показаха разбиране към тестването, нямаше спънки и в попълването на декларации. Учениците приемат тестовете на шега“, разкри тя.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.