• вт. ян. 25th, 2022

Радев продължава с консултациите за съставяне на правителство

Byking-of-net.com

дек. 7, 2021

Консултациите за съставяне на правителство при президента Румен Радев продължават днес, след като вчера той проведе срещи с представители на „Продължаваме промяната“, ГЕРБ-СДС, БСП и ДПС.

Разговорите на „Дондуков“ 2 започват в 9 ч, когато държавният глава е поканил представители на парламентарната група на „Има такъв народ“. Следва „Демократична България“. Началният час за срещата им е 10 ч. В 13 ч започва последната среща от консултациите – с ПП „Възраждане“.

 

След консултациите президентът трябва да връчи мандат за съставяне на правителство на първата политическа сила – „Продължаваме промяната“. Те разполагат със 7 дни, в които да изпълнят мандата или да го върнат. Заявката им е да съставят правителство в коалиция с 

 

При неуспех той отиват във втората сила – ГЕРБ-СДС. Ако и те се провалят в съставянето на кабинет, държавният глава ще трябва да избере трета формация, която да направи последен опит. Разликата е, че този път Румен Радев няма да може да разпусне парламента при тотален крах за кабинет, защото до края на първия му мандат остава малко повече от месец.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *