• вт. ян. 25th, 2022

Димитър Манолов: Новата власт иска да съкрати 30 000 души, а създава две нови министерства

Byking-of-net.com

дек. 7, 2021

Намеренията на бъдещото правителство да съкрати 30 000,от администрацията са наивни и дълбоко неверни. Как ще стане това, след като те създават нови две министерство, с нова администрация, която тепърва ще се разраства.

Този въпрос зададе по Нова ТВ лидерът на „Подкрепа“ Димитър Манолов. Според него официално по щат 146 000 са работещите в централните и местните администрации в страната.

Реалното заетите места пък са с 15 000 по-малко.

Ако ги съкратят с 30 000 души, то те трябва да ги закрият. Някои от агенциите, които работят на терен просто няма да могат да си вършат работата, защото не е им достигат хора, посочи Манолов. 

Според него има цели администрации, които могат да изчезнат, но партийните синекури няма да изчезнат след такава реформа. Той смята, че целта на новата власт е да се смени партийната клиентела, това е замисълът. 

Инак целите са добри, да се подобрят услугите, да станат по-прозрачни, да не се губи времето на гражданите и т.н., но въпросът  е как ще се случи всичко това Ако го направят с левия крак ще има протести и съпротива отвътре, предупреди синдикалистът. 

„Трябва да си зададем въпроса защо се прави подобно нещо? Има три ясни цели – да се освободи място за новата клиентела, за „нашите хора”.  Подобно нещо е правено и преди. На второ място – някои действия, които се плащат през бюджета, да бъдат аутсорсвани. Обикновено става дума за счетоводни и правни услуги. Третата цел е да бъде „нахранена тълпата”, каза Манолов.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *