• пт. ян. 28th, 2022

Ген. Атанасов: Главният секретар на МВР няма качества за този пост

Byking-of-net.com

дек. 7, 2021

Оформя се мнозинството, правителството е почти ясно. Но моята загриженост е по отношение на сектора за сигурност, който не е балансиран.

Това сподели съпредседателят на „Демократична България“ ген. Атанас Атанасов на консултациите при президента Румен Радев днес.

По време на служебните правителства бяха сменени всички шефове на службите в сектор „Сигурност“. Но някои от назначенията, според нас, не бяха удачни – например, главният секретар на МВР, който е на твърде висока позиция. (Б. р. Става дума за новия главен секретар на МВР Петър Тодоров, който бе представен от Бойко Рашков като „професионалист, независим, служител с достатъчно опит, който няма да наблюдава безучастно извършените множество нарушения на закона при използване и прилагане на СРС-та“ )

За да можем да отговорим на очакванията на хората, ще трябва да има много добра координация между парламент, изпълнителна власт и сектора за сигурност. Имаме вече готови законопроекти в тази сфера – например за СРС-тата“, посочи генералът.

Дебело искам да подчертая още, че прокуратурата трябва да бъде извадена от тази сфера. Има различни идеи за координацията между службите. Но една е особено наложителна – трябва да се възобнови Съветът за сигурност към МС, който от доста време не работи, а той има важна функция и по отношение на координацията с нашите евроатлантически партньори, заяви лидерът на ДСБ.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.