• сб. ян. 29th, 2022

Томислав Дончев: Новото правителство е „фейслифт“ на служебния кабинет

Byking-of-net.com

дек. 6, 2021

„Според анонсите новото правителство е „фейслифт“ на служебния кабинет. Уведомихме президента, че ще го държим отговорен, тъй като той е назначил служебния кабинет“, каза Томислав Дончев от ГЕРБ-СДС след консултациите при Румен Радев.

„Времето на приказките свърши, дойде времето за работа. Човешката личност под въздействието на силна страст губи връзка с реалността“, каза още Дончев. От коалицията заявиха, че няма подкрепят новия кабинет в зала.

На въпрос дали биха подкрепили смяната на главния прокурор Иван Гешев, от ГЕРБ отговориха, че биха помислили да подкрепят комплексна съдебна реформа. „За жалост още не съм видял и чул за конкретни предложения“, каза Томислав Дончев.

Няма да подкрепим ляво-либерално правителство на четирите партии. Обърнахме внимание на президента, че работата на служебните кабинети не се доближава до неговата оптимистична прогноза, защото кризите са се задълбочили. Това заяви Десислава Атанасова на излизане от президентската институция.

„Всички намерения, които имат колегите от управляващата коалиция, предстои те самите да обсъдят. Нека им дадем време“, каза от своя страна Десислава Атанасова.

,,Заради тези 600 000 граждани, които ни дадоха доверие, трябва да гарантираме, че ще бъдем знаеща, можеща и непримирима опозиция“ Репресиите спрямо наши симпатизанти в последните месеци бяха прекалени, подчерта Атанасова. Ако има нарушение на изборния процес, това трябва да се докаже в съда. Ние ще защитаваме демократичните ценности. Ако има грешки, ще бъдат осветявани и посочени. Ако редовното правителство пожелае съвети от нас, ние ще дадем, каза още тя.

Даниел Митов от своя страна посочи, че не е много ясно каква ще е структурата на кабинета.

„Тепърва ще видим каква е президентската квота в кабинета. Заявките са, че новата коалиция щяла да промени реалността“, каза Даниел Митов.

,,Когато стане ясен съставът на правителството, тогава ще разберем и президентската квота“, отбеляза той и допълни, че коалицията няма да е четворна, а петорна.

На въпрос дали биха подкрепили отмяна на ветото за Р Северна Македония, Митов отговори, че от партията не са чували за подобни предложения.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.