• сб. ян. 29th, 2022

Петков и Василев на спешна среща с Нинова на „Позитано“ 20

Byking-of-net.com

дек. 6, 2021

Лидерите на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков и Асен Василев пристигнаха на спешна среща на „Позитано“ 20 при лидерката на БСП Корнелия Нинова. Това съобщава Агенция ПИК и публикува снимки от влизането им в централата на партията.

Двамата се появили в централата на социалистическата партия веднага след консултациите на ПП за съставяне на правителство при президента Румен Радев.

Засега не е ясно с каква цел е посещението им при Нинова, след като по-рано днес пред държавния глава бъдещият премиер Петков обяви, че коалиционното споразумение е изготвено и в следващите ден-два се очаква то да бъде одобрено от останалите партии – БСП, ИТН и ДБ. Петков обяви още, че ще има четирима вицепремиери, както и две нови министерства – на държавните предприятия и на иновации и рестеж.

Припомняме, че това не е първи случай, в който двамата лидери на „Продължаваме промяната“ отиват на крака при Корнелия Нинова.

На 25 ноември малко след 23 часа Петков и Василев се появиха на „Позитано“ 20 за спешни разговори с председателя на левицата.

Утре Нинова свиква Нацонален съвет, който да разгледа и приеме коалиционното споразумение, както и да определи кои министри ще участват в състава на правителството, оглавявано от Кирил Петков. Според изтекла в медиите информация Нинова ще бъде вицепремиер и министър на новосъздадено министерство на държавните предприятия.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.