• пт. ян. 28th, 2022

Кънчо Стойчев: Успехът на кабинета зависи от борбата с корупцията

Byking-of-net.com

дек. 6, 2021

„Шансът за съставяне на правителство все още е 90+. Недоброжелателно погледнато, зад сцената вървят пазарлъци. Оптимистично звучи намерението до края на седмицата процесът да приключи“.

Това каза пред БНР Кънчо Стойчев от „Галъп Интернешънъл“.

Според него дали кабинетът ще е успешен – зависи от борбата с корупцията.

„Българският народ не е наивен и не очаква с новото правителство веднага да потекат блага. Той ще прояви търпение, но не и към заявките за промяна в сферата на законността и справедливостта. Ако новите управляващи не проявят политическа воля в тази сфера, ще се върнем назад“.

В предаването „Нещо повече“ Стойчев допълни:

„Може би най-важният резултат от българската революция от миналата година е обновяването на политическата класа. Няма да стане лесно, но фактът, че го започваме, е достатъчно позитивен. Прекрасно е, че имаме млад парламент, някои от тях ще станат добри политици, други може и да не успеят. Най-важното се случи – започна промяната в генерацията на политиката“.

Източник: http://epicenter.bg//

One thought on “Кънчо Стойчев: Успехът на кабинета зависи от борбата с корупцията”
 1. Кънчо Стойчев сега е най глезения и показван по обществените медии дежурен анализатор( на мутростатуквото). От какъв зор? Абе Кънчо, вместо да дъвчеш клишета, що не покажеш на новия ни кабинет как да се бори с корупцията? Защо не кажеш, че изворът на корупция у нас е политическия ЕЛИТ на Българея, който краде ежегодно половината БВП на страната и това държи народа ни най бедния в Европа, най ограбен от собствената си политическа класа. Защо не направиш сравнение с развитите европейски демокрации, 6 от които управляват ЕС и поискаш да се внедрят в българското законодателство техните правила за борба с корупцията?
  Стойчев не знае, че в Европа с корупцията единствено се справя ПРАВОВАТА ДЪРЖАВА и за това от 30 години Европа е издигнала правовата държава на пиедестала на единствения фактор за прогрес и развитие. Тя ликвидира корупцията до минимум, следи за некорумпирания харчлък на държавните пари и не позволявана елита да краде парите на данъкоплатците. Тя създава непродажен и некорупмиран политически елит, който не смее 1 цент да краде от парите на данъкоплатците. А това който има правова държава е богат, а който няма е беден.
  Иска ли новия ни кабинет да направи България правова държава и прави ли стъпки в това отношение? НЕ,и помен няма! Той е съставен само от една партия БСП и нейните отрочета( ПП, ИТН,ДБ) най престъпната партия от прехода, създател на бандитския ни преход, само крала и плячкосвала целия преход без да забие 1 градивен пирон в снагата на България. Нито БСП нито коя да е партия на новия кабинет имат изгода от правова държава, защото добре знаят, че тя първо тях ще подгони , за кражбите и геноцида който ни спретнаха през прехода.
  Даже нещо повече- хитрата СДСария на бай Костов ( ДБ) излиза с предложение за съдебна реформа по бай Ганьовски, защото в нея не искат най-важното, което е стълба на правовата държава- „ликвидиране на политическата зависимост на съдебната система с премахване на политическия избор на съдии и прокурори“.
  Не е изгодно на Костов премахване на политическия избор, защото ще останат без собсвени съдии и прокурори спускащи защитни чадъри над техните крадци.
  Даже Костов и компания са захванали министерството на правосъдието в новото правителство, за прокарване на тяхната фалшива съдебна реформа, с която искат да излъжат за пореден път ЕС и света и да се пишат за единствените „демократи“ в България.
  Да, ама демокрацията е питомното, без демокрация е дивото! Няма в човешката история дивото да е победило питомното!
  Така че новото БСП правителство да не си мисли, че може да излъже питомния ЕС, управляван от най- развитите европейски демокрации, най много да изяде ритника на Брюксел ненавикнало година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.