• чт. ян. 27th, 2022

Даниела Везиева: Отстранени са трима членове на Съвета на директорите на ДКК

Byking-of-net.com

дек. 6, 2021

Служебният министър на икономиката Даниела Везиева потвърди пред журналисти, че има решение за освобождаване на трима членове на Съвета на директорите на Държавната консолидационна компания (ДКК), предаде БТА.

Рая Каназирева е получила решението на принципала, който в случая е самата Везиева. До края на деня ще го получат и Радостин Вазов и Диляна Софиянска.

В Съвета на директорите остават Ваня Караганева, която е и изпълнителен директор на ДКК, и Чавдар Христозов.

Везиева коментира това след подписването на Споразумение за сътрудничество между Министерството на икономиката, съвместно с Министерството на туризма и Министерството на културата, с което се поставя началото на общи усилия за развитието на креативните и рекреативни индустрии на България.

Скандалът с ДКК избухна, след като на заседание на Съвета на директорите на 29 ноември тримата уволнени освободиха Ваня Караганева като изпълнителен директор заради „редица противозаконни действия и безотговорни бездействия, които нанасят сериозни финансови щети на ДКК, съответно на държавата и уронват престижа на Министерство на икономиката в качеството му на едноличен собственик на капитала на ДКК“.

Още тогава министър Везиева застана на страната на назначената по нареждане на предшественика ѝ Кирил Петков Караганева и обяви, че ще уволни тримата членове на Съвета на директорите.

Преди дни Везиева обяви, че назначената от нея проверка показала, че обвиненията срещу Караганева не отговаряли на реалността.

Назначаването на Ваня Караганева е било законно. Няма административен проблем, а има проблем с това, че някой не иска да бъде прекратен старият модел на управление, обяви Везиева.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.