• ср. ян. 19th, 2022

Борис Попиванов: Правителството може да се окаже по-трайно от очакванията

Byking-of-net.com

дек. 6, 2021

„Не бих се изненадал, ако правителството се окаже по-трайно от очакванията. Може би това е най-сложната коалиция у нас през последните 30 години, но лепилото между формациите е по-силно от други случаи досега – всеобщото притеснение от отиване на нови избори с катастрофален ефект върху всички. Затова вероятно инстинктът за самосъхранение ще им диктува по-дълго време да търсят разбирателство“.
Това коментира пред БНР политологът Борис Попиванов.

Според него съчетанието между ДБ и БСП би станало върху основата на повече либерални мерки и повече социално подпомагане от досега.
„Няма причина да не се стигне до поне временно разбирателство“.
В предаването „12+3“ политологът припомни, че при всяко съставяне на правителство у нас опозицията заявява, че ще е конструктивна, а почти никога не е такава.

„Знаейки привичките и практиките на ГЕРБ и на ДПС, те ще се опитат да се залепят отново до управлението, за да могат да използват неговите ресурси и да съдействат в парламента за формиране на ситуационни мнозинства, когато формациите от коалицията не се разберат по една или по друга тема… Не е ясно как ще бъде повлияна ролята на голямата опозиция на ГЕРБ от присъствието на „Възраждане“ в парламента, които ще тръгнат в една остра кампания срещу всички“.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *