• сб. ян. 29th, 2022

Двойникът на Радев: На балотажа ме спираха да ми честитят втория мандат

Byking-of-net.com

дек. 5, 2021

 Петдесет и седем годишният Дочо Моневски, родом от село Орешак, има удивителна прилика с президента Румен Радев и често е бъркан с него. От шест години Моневски работи като охрана на Троянския манастир „Успение Богородично“, разказа той за БТА.

Моневски е сред най-добрите ловци в региона. Като всеки, който живее близо до планината, е заклет планинар и гъбар. Майстор е на домашната сливова ракия и отличен готвач на балкански гозби. Дочо е категоричен, че не сменя работата си на нощна охрана на Троянския манастир за нищо на света. Обича я, носи му спокойствие и му дава възможност да се среща с много хора.

„Като беше избран президентът Румен Радев, хората започнаха да ме заглеждат и да ме спират. Аз самият не съм намирал прилики и не съм се определял като държавния глава. Имаше бъзици от страна на приятели. На балотажа ме спираха и ми честитиха втория мандат, но аз приемам всичко на майтап. Занимавам се с гъбарство. Поддържам форма с лов, риболов, цепене на дърва и физическа работа като цяло. Като погледнах обаче на снимка, видях, че имаме някаква прилика, но хората могат да го кажат. Румен Радев ми допада като човек. Не съм мислил да се срещаме само защото имаме прилика. Той си има друга работа“.

Това разказа пред двойникът на Румен Радев Дончо Монев пред БТВ. Негова снимка с пушка на лов взриви мрежите и в първия момент шашна всички – откога Румен Радев е станал авджия. Дочо е на 57 години от с. Орешак и Работи като пазач в Троянския манастир. От медията подчертаха, че е скромен и с триста зора са успели да го навият да застане пред камерите за няколко минути. 

Дончо Монев се гордее със сплотеното си семейство, което го прави много щастлив, особено с внуците си – Атанас /на 7 г./ и Елеонора /на 2 г./

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.