• чт. ян. 27th, 2022

Велизар Енчев: Радев попречи на Нинова да стане председател на парламента

Byking-of-net.com

дек. 5, 2021

Румен Радев попречи на Корнелия Нинова да стане председател на парламента.

Това заяви Велизар Енчев в студиото на „Денят започва“ по БНТ.

Той оповести, че е имало договорка между четирите партии в бъдещата управленска коалиция лидерът на БСП да оглави първия парламентарен пост в държавата. За това дори е имало съгласието на ДБ, но в един момент изненадващо срещу избора на Нинова се е обявил Слави Трифонов. Тогава била измислена схемата за ротация на председателския пост, което би било унизително за който  и да заеме тази позиция.

Шоуменът всъщност е бил гласът на Радев, който категорично не е искал Нинова да стане парламентарен шеф.

Вътрешен конструктор на управляващата формула е Румен Радев, който действа  под външен диктат, каза още Велизар Енчев, имайки предвид намесата на посолството на САЩ в конструирането на правителстваната коалиция.

Проф. Румяна Коларова се съгласи с Велизар Енчев, че в този парламент най-подготвеният за председтел е именно Корнелия Нинова и най-естествено би било тя да заеме този пост.

Слушах представител на ДСБ, на която съм сред основателите. Той каза, че харесвал Бойко Рашков, но не и Корнелия Нинова. Не мога да разбера тази логика. Когато става дума за преформатиране на политическото пространство, не става въпрос за партии, а за ценности. В Германия също има подобна нагласа – да гласуваш за някого само защото мразиш другия. Това заяви политологът Румяна Коларова. 

В подобно лявоцентристко правителство трябваше да има подкрепа, но отвън, както направи Радан Кънев със своята достойна позиция. По-добре е да излезеш от хомота и да останеш извън кабинета, каза още Коларова.

Очаквайте подробности

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.