• чт. ян. 27th, 2022

Румен Овчаров: Хвърляме младите на арената, за да се скрие, че няма нови решения

Byking-of-net.com

дек. 4, 2021

„Като гледам младите хора в парламента, ми става тъжно. Нека да видим колко такива лица минаха и си тръгнаха тази година. Хвърляме ги на арената, за да се скрие, че няма нови решения“, това заяви бившият лидер на столичните социалисти Румен Овчаров.

„. Аз съм отстъпил на младите още преди 10 години. Нищо ново в политическото устройство не е измислено през последните 200 години Кирил Петков и Асен Василев бяха подкрепени, защото хората искат да виждат как нещо се върши. В България от 140 г. има разбиране, че всеки е готов за депутат или за министър. Хвърлянето на неподготвени хора в политиката води до трагични резултати. Догодина част от партиите обаче няма да ги има. По време на консултациите  сега петима министри сме се занимавали с енергетика, но само един от нас я беше завършил. Това е един от основните проблеми. Днешните политици си мислят, че трябва да разпределят пари, без да си дават сметка, че срещу това е нужно да има продукт“. Това заяви бившият енергиен министър Румен Овчаров.

„БСП трябва да върви по стъпките и по устава си. Нямаме нужда от повече от братоубийствени войни. Корнелия Нинова не бива да е повече лидер, тя има задачата да избере своя заместник и да спре битките в партията. Темата кой да стане председател на БСП – „млад“ или „стар“, е вечна. Обикновено печелят младите. Дъщеря ми влезе в политиката, но тя ще върви с бавни стъпки“, коментира Овчаров.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.