• сб. ян. 29th, 2022

Проф. Стоян Денчев: Кабинетът ще тръгне с помощта на президента, но ще се еманципира.

Byking-of-net.com

дек. 3, 2021

„Очаквам да се подпише коалиционно споразумение. България се нуждае от правителство и независимо от търканията такова ще бъде сформирано„. 

Това каза пред БНР проф. Стоян Денчев, бивш депутат от ДПС, бивш посланик, работил е в правителствата на Филип Димитров, Димитър Попов и Любен Беров, дългогодишен ректор на Университета за библиотекознание и информационни технологии. 

Според него няма да се стигне до формално разпределение на местата

„Очаквам да бъдат поканени и външни хора за участие в правителството – и на първия, и на втория ешелон – зам.-министри, областни управители, ръководители на агенции… Човекът, който има решаващо значение в разговорите, е министърът на образованието“. 

В предаването „12+3“ проф. Денчев посочи, че политика не се прави 100% публично

„Не ми харесва думата „изчегъртване“. Такава лексика не трябва да се употребява… Има разумни хора и в ДПС, и в ГЕРБ и те биха подкрепили начинания на правителството, които биха довели до благоденствие на целия български народ. Не биха били опозиция на всяка цена заради това, че не са в правителството“. 

Той посочи, че кабинетът ще тръгне с помощта на президента, но ще се еманципира

„Очаквам това правителство да продължи своята дейност до местните избори. Тогава започва нова политическа борба. Местната власт е много важна характеристика в управлението на една държава, особено в България„. 

По думите му „днес никой не раздава порции във властта„, защото „ситуацията в държавата е такава, че всичко се следи“. 

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.