• ср. ян. 19th, 2022

Нинова: БСП има програма за първите 100 дни управление – за истинска промяна на досегашния модел

Byking-of-net.com

дек. 3, 2021

БСП е готова с програма за първите 100 дни и тя е финансово разчетена, обяви от трибуната лидерът на партията и председател на ПГ на „БСП за България“ Корнелия Нинова. И обеща, че ще положи усилия за редовно правителство и стабилно мнозинство.

Тя изтъкна и безпрецедентната ситуация – че нито бюджет на служебния кабинет може да бъде приет преди Новата година, нито този на новото мнозинство.

Лидерът на социалистите очерта и трите основни приоритета на БСП в парламента.

„Ние влизаме с три приоритета: първият – истинска промяна на досегашния модел на управление, възстановяване на конституционния принцип на разделение на властите, правова държава.

Второ, превеждане на държавата и народа през кризите с грижа за хората.

Трето, активна проевропейска политика на равноправни партньори на ЕС за ускорено приемане на Плана за възстановяване и развитие“, заяви Нинова.

Тя не пропусна отново да подчертае, че преди да ги има другите формации на промяната в парламента, там е била БСП сама и сама се е борила с модела на управление на ГЕРБ.

„Преди пет години точно тук ние назовахме модела на управление така – паралелна държава на задкулисието и народ, поробен от свои“, самоцитира се Нинова с речта си от откриването на 44-ия парламент. „И започнахме своята битка, бяхме сами и не беше лека“, върна се назад соцлидерката, като стигна и до протестите преди година, поискали промяна.

„И днес разбираме нашата задача – да направим тази промяна“, разтълкува събитията соцлидерката. БСП разбира същността на това в справедливи закони и справедливо правосъдие на този, който е нарушил законите, продължи Нинова.

Тя се обяви срещу лобистките закони и за реформа на съдебната система, като изведе най-големия проблем в страната според социалистите – ръстът на цените и обедняването.

„Готови сме с конкретна антилобистка законодателна програма. Едновремено с това трябва да се справим с три кризи и да не допуснем четвърта – политическа, ако не съставим устойчиво мнозинство и редовно правителство“, предупреди Нинова, като изреди сред първите три здравната, енергийната и поскъпването на живота.

„Можете да разчитате, че БСП за България са предвидими и стабилни и ще бъдат социалният стълб“, обеща соцлидерката. И си пожела пълен мандат на НС.
„Пожелаваме на добър час на 47-ото НС, нека бъде един успешен, разумен и с най-добри решения за хората 4-годишен мандат.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *