• чт. ян. 27th, 2022

Мустафа Карадайъ: Трябва да се възстанови диалогът между институциите

Byking-of-net.com

дек. 3, 2021

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ се обърна от трибуната в НС по време на първото заседание на 47-ото НС с думите: Ще запомним тази година с кризи и избори. Изборите предизвикваха кризи, а кризите – избори. Натоварени сме с безуловната отговрност да прекъснем порочния кръг от точно това. Както във всеки парламент ще има уптравляващи и опозиция.

ДПС ще работи за възстановяване на нормалността, подчерта още той.

Карадайъ заяви, че заради машините поне половин милион души не са отишли до урните. „По-възрастното поколение и по-малко образованите българи са имали затруднения с упражняването на правото си на глас“, подчерта той.

Недопустимото е факт. В изборния ден в избирателните секции, влязоха полицаи, а това е недопустимо от закона. Къде бяха ЦИК и РИК – мълчат. ЦИК не можа да убеди избирателите, че всички гласове са отчетени. Това е въпрос, на който ЦИК дължи отговор. ДПС няма да остави нито един сигнал непроверен, закани се той.

„Трябва да се възстанови диалогът между институциите. Трябва и самите ние да спазваме Конституцията на страната. България се намира в редица кризи – политическа, здравна, икономическа и социална. България фатално закъсня с Плана за развитие и устойчивост.

Съвсем скоро всички ние ще имаме възможност да преосмислим думата бедност. Не е трудно да се прогнозира какво ще се случи с растящи цени на ток, парно и на храни. България има спешна нужда да си напише домашното за бюджета, за Плана за развитие и устойчивост“, заяви още лидерът на ДПС и пожела на всички здраве, търпение и мъдрост.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.