• пт. ян. 28th, 2022

Любомир Каримански, ИТН: Не сме договаряли формула за министерските постове

Byking-of-net.com

дек. 3, 2021

Не мисля, че е най-удачното нещо да има ротационен принцип на председателя на НС, не знам къде и колко парламента в Европа имат такова нещо, екзотично ми се струва, заяви Любомир Каримански от ИТН пред БНТ.

ОТ ИТН не са договаряли формула за министерските постове. Каримански заяви, че не е получавал покана за министър на икономиката.

На въпрос дали от ИТН отново ще предложат Ива Митева за председател, каза да изчакаме предложението на първата политическа сила.

„Не мога да кажа колко скоро е подписването на коалиционното споразумение, зависи от лидерските срещи. Мисля, че има ново мнозинство в парламента. Не се скриваме зад новите управляващи, имахме най-много експертни програми“, каза още той.

Не съм за това служебното правителство сега да внася бюджет, смятам, че може да изчака редовното правителство да го направи и този бюджет да бъде адекватен за всички политики, заяви той.

Финансовият министър е казал много неверни неща, а медиите се предали доста погрешно изплащането на добавките на пенсиите, каза Каримански

„След Нова година те ще получават по-висока база на минималната пенсия 370 + 50 лв. надбавка – общо 420 лв.“, заяви той.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.