• ср. ян. 19th, 2022

Заслужено! Лили Иванова е най-обичаният изпълнител според зрителите на БНТ: Благодаря за уважението!

Byking-of-net.com

дек. 3, 2021

Лили Иванова е най-обичаният български изпълнител, според зрителския вот на БНТ и „Любимците на България“. Тя е най-голямата звезда на българската поп музика. Гласът и харизмата ѝ пленяват, а публиката ѝ събира няколко поколения на всеки концерт. Tя подчинява целия живот на професията си.

„Скъпи мои почитатели, БНТ и предаването „Любимците на България“, благодаря Ви за уважението и отношението към моето творчество!“, казва Лили Иванова пред медията след новината за отличието.

„От цялото си сърце пожелавам на всички много здраве, много щастие и много успехи през новата 2022 г.“, добавя примата на българската поп музика.

В класацията в категория музика бяха номинирани още Веселин Маринов, Васил Найденов, Николина Чакърдъкова, Орлин Горанов, Поли Генова и Васко Василев.

„Тази жена няма аналог в България! Може би с Тина Търнър са от една величина…нямат възраст, нямат компромис, нямат отказване!“

„Това е нашата Лили. Лили от Кубрат. Всички сме като Лили с блага душа и голям глас. Браво Лили, ти си прекрасна, уникална и вълшебна. Продължавай все така да радваш народа и сееш успехи“

Вълшебна Лили!
Велика Лили Иванова!
Страхотна….е!
Уникална
Неповторима!
ФЕНОМЕН!
В нашия живот ТОВА Е!
Боже, дай ѝ сила и дух още дълги години!
Обичана и ненавиждана, Няма Друг такъв талант!
Класа!
Космична!!!
Емблематична!
Легенда! Неповторима и обичана!
Браво няма втора.Благодаря на Бог ,че те е пратил тук на земята при нас
Шапки долу пред Лили!
Най-голямата, това е Лили Иванова !
Наистина уникално явление е тя!!! Да изнасяш концерт на близо 80 годишна възраст си е направо геройство!
Лили е Колос!!!

Това са много малко част от оценките в социалните мрежи за Лили Иванова.

Нито един творец от нейното поколение не е съхранил тази творческа мощ, с която да държи публиката си толкова години наред.
Много е писано за нейния маниакален професионализъм, за безкомпромисния избор на текстове, за неистовия ѝ стремеж да бъде новатор в музиката, за онова Божие въздействие, което тя има върху своите зрители и слушатели. За гласа ѝ, който звучи все така мощно и вярно, за нежната осанка, която те кара да се питаш – откъде ѝ идват силите на тази жена-статуетка.

Във времето, когато идолите са сринати, лидерите – низвергнати, политиците – обругани, хората търсят иконите си другаде – в изкуството, в мистиката…

За последните 30 години, когато в България всичко се оплюваше и оттичаше в канала, Лили си остана на пиедестала. Сама с ветровете. Разпъваха я, ненавиждаха я, сриваха я, но тя все намираше сили да се изправи. И днес всички се чудят – откъде извира тази енергия? Откъде идва този стоицизъм? Попитаха я, защо непрекъснато прави концерти, защо не спира? „Защото обичам трудностите, за мен те означават, че човек е спечелил повече в живота и ти помагат да вървиш само нагоре!“, казва тя.

Лили има един-единствен инструмент, с който омагьосва – гласът! Този глас, който пронизва. С този глас тя владее. И този глас звучи винаги по новому. Чрез този глас Лили разтърсва душата, взривява мислите и те кара да надживееш дребното, бутафорното ежедневие, за да продължиш напред.

“Никой не може да мине по моя път”, казва Лили.

За годините на своята кариера Лили Иванова е направила повече от 11 000 концерта, издала е над 35 албума, изпяла е стотици песни. През 1961 г. започва с 8 лв. хонорар на участие, постепенно превръщайки се в „Примата на българската попмузика“. Но това не я задоволява. Всяка нова песен, записана и изпята, вече е минало. И това е невероятно. Тя мисли за следващите, за онези, които лежат на масата ѝ като текстове, а музиката за тях още не е родена.

Тя е доказателство, че този стремеж към откриване на нови светове към съвършенство, към абсолютен професионализъм, няма предел.

Затова и изборът на публиката е съвсем закономерен – Лили наистина е любимият изпълнител на няколко поколения българи! 

„Любимците на България“ продължава с гласуването в категория Личности за пример, в която водещият Миро представи личностите, събрали най-много зрителски предложения. Гости и коментатори в студиото бяха Ива Дойчинова, Добрина Чешмеджиева, Жоро Милков и Марио Мишев – създател на сдружение – „Българска история”.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *