• сб. ян. 29th, 2022

Вяра Емилова, БСП: Наши цели са съставяне на правителство и политики в интерес на гражданите

Byking-of-net.com

дек. 3, 2021

„Основни цели на БСП са съставяне на правителство, един добър диалог и политики в интерес на гражданите“.

Това заяви в ефира на България он еър секретарят на парламентарната група на „БСП за България“ Вяра Емилова.

Тя обясни, че партиите на промяната в 47-мия парламент са провели 18 срещи в различни направления. „Диалогът за предстоящото коалиционно споразумение беше много добър, както видяха всички. Това говори, че ще бъде съставено правителство. Такова е очакването на всички българи“, обясни социалистът. Според Емилова, ако държавата отиде отново на избори в навечерието на една много тежка зима, това не би се отразило добре на държавата и българските граждани не биха го понесли.
Вяра Емилова заяви, че БСП ще отстоява социалните права като: преизчисляване на пенсиите; семейно подоходно облагане; намаляване на ДДС за цените на ток и на храните от малката потребителска кошница; безплатни детски градини; безплатни лекарства за деца до 14 години; безплатни „ин-витро“ процедури.
Емилова подчерта, че в момента е важно бъдещето на хората и едва след това ще бъдат водени разговори за постовете и кои хора ще ги заемат. „Пред нас стои задачата за подписване на коалиционно споразумение. То трябва да мине през одобрение от Националния съвет на партията какъвто е вътрешният ни ред“, каза още тя.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.