• пт. ян. 28th, 2022

Радев към зам.-генералния секретар на ООН: Виждаме нуждата от стратегия по демографските въпроси

Byking-of-net.com

ное. 30, 2021

България осъзнава дълбоко необходимостта от инвестиции в човешкия капитал за посрещане на демографските предизвикателства пред нас и особено за създаване на благоприятна среда за децата, жените, младите хора, хората с увреждания и всички уязвими социални групи, така че да постигнем стабилност и просперитет в нашето развитие, заяви президентът Румен Радев на срещата със заместник-генералния секретар на ООН и изпълнителен директор на Фонда на ООН за населението Наталия Канем.

Тя е у нас за участие в Министерската конференция по демографската устойчивост, която ще се състои на 1 и 2 декември в София. Форумът е под патронажа на държавния глава и се организира от България и Регионалния офис за Източна Европа и Централна Азия на Фонда на ООН за населението.

Всички виждаме необходимостта от всеобхватна и дългосрочна стратегия по демографските въпроси, заяви още президентът на срещата.

Румен Радев изтъкна, че страната ни цени високо дейността на Фонда на ООН за населението и дългогодишното и ползотворно сътрудничество с организацията.

Наталия Канем изтъкна необходимостта от насочване на усилията на Европа и света за намиране на устойчиви решения за демографската криза.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.